گیاه برای رشد و حیات خود چند نیاز اساسی دارد؛ که از مهمترین آن میتوان به مایهی حیات یعنی آب اشاره کرد. بسیاری از افراد به علت ناآگاهی و افراط و تفریط در آبیاری، موجب نابودی گیاه میشوند. لذا دانستن اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی از ملزومات نگهداری آنها است. در این مقاله ما سعی داریم به طور کامل و جامع نکات آبیاری مانند بهترین زمان آبیاری و انواع روشهای آن را توضیح دهیم؛ پس تا انتها با ما باشید
برای آبیاری اصولی گیاهان، جدول زمانبندی را فراموش کنید؟!
برنامه آبیاری گیاهان آپارتمانی برحسب ویژگیها و نوع آن گیاه متفاوت است؛ حتی در گیاهان مشابه که در مکانهای مختلف نگهداری میشوند، بر حسب رطوبت و دمای محیط، مقدار و زمان آبیاری میتواند متفاوت باشد. بنابراین بهترین کار بررسی میزان رطوبت خاک قبل از آبیاری است؛ نه دریافت جدول آبیاری گیاهان آپارتمانی از سایت یا گلخانهی محل. آبیاری انواع گیاهان آپارتمانی تنها به کمک دو عدد سیخ چوبی، که هم ارزان و هم در دسترس همه است، بسیار آسان و راحت میشود.
سیخ چوبی را در عمق خاک فرو میکنیم چنانچه خاک به سیخ چوبی چسبید، یعنی خاک هنوز مرطوب است و نیازی به آبیاری ندارد؛ اما اگر سیخ پس از خارج شدن کاملا تمیز بود به معنای خشک بودن خاک و تشنه بودن گیاه شما است
بیشتر بخوانید: بهترین ترکیب خاک برای گلدان
بهترین زمان آبیاری چه ساعاتی از روز است؟
بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی اول صبح و قبل از گرم شدن هوا است؛ زیرا گیاه بدون تبخیر بیش از حد، آب را جذب میکند و در طول روز نیز رطوبت خاک حفظ میماند. اگر آبیاری شبانه انجام شود، زمان کافی برای خشک شدن خاک فراهم نمیشود و ممکن است باعث بروز مشکلات مربوط به رطوبت زیاد، مانند پوسیدگی ریشه و بیماریهای قارچی شود. با این حال اگر گیاه شما به شدت تشنه است، آبیاری را انجام دهید و منتظر زمان مناسب نمانید. فقط تهویه مناسبی برای گیاه فراهم کنید و از خیس کردن برگهای آن خودداری کنید.
چه میزان آب برای آبیاری گیاهان آپارتمانی کافی است؟
در اغلب گیاهان آپارتمانی، تا زمانی که آب از انتهای گلدان خارج شود، آبیاری را ادامه میدهیم. برای این کار داشتن خاک سبک و گلدان با زهکشی مناسب ضروری است. نوع گیاه هم در میزان آبیاری گیاهان آپارتمانی بسیار موثر است.
هنگام آبیاری گیاهان، آب را بر کدام قسمت گیاه بریزیم؟
بهتر است هنگام آبیاری، از ریختن آب به روی برگ ها و غلاف گیاه خودداری کنید؛ زیرا موجب آفتاب سوختگی و قارچی شدن برگهای گیاه میشود. اسپری آب برای گیاهان یکی از روشهای تامین رطوبت و تمیز کردن برگهای آن است. دقت کنید آب را به طور مساوی در تمام قسمتهای خاک بریزید تا ریشه گیاه به صورت یکدست سیراب شود
بیشتر بخوانید: پرلیت کشاورزی چیست و چه مزایایی دارد؟
نحوهی آبیاری گیاهان آپارتمانی
برای آبیاری گیاهان آپارتمانی؛ روشهای مختلفی وجود دارد. در اینجا به توضیح چهارتا از بهترین روشهای آبیاری گیاهان آپارتمانی میپردازیم.
1- آبیاری به کمک بشقاب لبه دار
در این روش یک بشقاب را پر از آب کرده و گلدان را درون آن قرار میدهیم؛ سپس منتظر میمانیم تا تمام آب درون بشقاب توسط ریشههای گیاه جذب شود. این روش در حفظ مواد مغذی گیاه بسیار موثر است و بهترین روش آبیاری گیاهان آپارتمانی میباشد.
بیشتر بخوانید: چه آبی به گیاه بدهیم؟
👈🏼 بهترین آب برای گیاه
2- آبیاری به کمک سینی بزرگ یا حمام آب
در این روش یک سوم سینی را آب بریزید و گلدان ها را درون آن قرار دهید؛ تا در عرض چند ساعت آب را جذب کنند. تنها تفاوت این روش با روش قبلی در دستجمعی آبیاری کردن گیاهان است که در وقت نیز صرفهجویی میشود.
3- آبیاری گیاه به وسیلهی نخ کنفی
در این روش تمام گلدانهای خود را در یک نقطه جمع کنید، سپس یک ظرف مناسب را پر از آب کرده و در سطح بالاتری به نسبت گیاهان قرار میدهیم؛ در ادامه یک نخ کنفی بگیرید؛ یک طرف آن را در گلدان وطرف دیگر آن را در ظرف آب قرار دهید. در این روش آب کمکم جذب نخ شده و سپس به خاک گلدان میرسد. اگر قصد رفتن به سفر دارید حتما این روش را امتحان کنید.
بیشتر بخوانید: 13 گیاه آپارتمانی سایه دوست
4- آبیاری به کمک بطری
در این روش یک بطری گرفته؛ آن را از آب تمیز پر کنید. سپس چند سوراخ در درب بطری ایجاد کنید؛ و بطری را به صورت وارونه در خاک قرار دهید. این روش ساده و ارزان شبیه به سیستم آبیاری قطرهای است
حرف آخر
در نهایت به این نکته توجه کنید که اشتباهات شما در آبیاری به صورت یک مشکل و بیماری در برگ و ریشهی گیاه نمایان میشود. چنانچه در آبیاری زیادهروی کنید کل برگهای گیاه زرد میشود که نشان دهندهی پوسیدگی ریشهی گیاه است؛ و خشک شدن خاک و دیر آب دادن به گیاه هم موجب سوختگی و زرد شدن نوک برگها میشود. پس حتما اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی را بهخاطر بسپارید.
بیشتر بخوانید: بستر کاشت چیست؟ + انواع بستر کشت
کامنت بگذارید